Analiza Posturala

  • Tu cat de bine iti cunosti postura?

    De-a lungul vietii, corpul tau a adoptat o pozitie in relatie cu ambientul in care iti petreci cea mai mare parte a timpului. Organismul tau traieste in relatie cu acest ambient si cu legile acestuia, in special forta gravitationala.
    Comportamentul pe care il adopta corpul tau nu este deloc intamplator. Acesta este supus unor riscuri datorate miscarilor pe care le efectuezi in fiecare zi, de la felul cum mergi pana la modul in care iti mentii spatele si pozitia picioarelor cand stai la birou. Toate aceste activitati pot duce, cu timpul, la aparitia unor asimetrii corporale. Ele sunt manifestate prin dezechilibre musculare, care pot provoca dureri osteo-articulare si pot duce la o postura alterata.
    De cele mai multe ori, nu cunosti cauzele exacte ale acestor dureri si, daca nu le tratezi din timp, ele se pot amplifica. De aceea, iti recomandam cea mai eficienta metoda de a identifica toate devierile tale de la o postura normala: Analiza Posturala!

  • Social Media:

La ce ajuta Analiza Posturala?

Indiferent de cauzele care au dus la aparitia durerilor si disconfortului tau, posturologia este solutia ta catre a avea o postura corecta. In urma analizei folosind programul POSTUROTEST, vom identifica pana si cele mai mici devieri de la o postura normala si vom gasi tratamentul cauzal si nu doar simptomatic pentru problemele tale.
Analiza Posturala este realizata cu ajutorul unei platforme baropodometrice. Ea permite analizarea sarcinilor pe care le aplica piciorul solului in pozitie ortostatica si dinamica. În cadrul acestei analize, se mai efectueaza un test videografic, un studiu morfologic complet si o identificare exacta a asimetriilor corpului sau defectelor posturale. Pacientul este fotografiat in pozitie ortostatica si in mers, iar fotografiile si datele acestuia sunt expediate in centrul de productie pentru fabricarea personalizata a sustinatorilor plantari

Posturologia ajuta la rezolvarea urmatoarelor patologii:

- Picior plat; Picior cav;
- Spina calcaneana;
- Picior valg sau var; Fasceita plantar;
- Genunchi flessum sau Recurvatum;
- Genunchi Valg (in “X”) sau Genunchi Var (“in paranteza”);
- Dureri de spate si coloana; Coxartroza; Gonartroza;
- Dureri metatarsale;
- “strabism“ convergent si divergent al rotulei;
- Asimetria centurilor scapulare si/sau pelvice;
- Hiperlordoza si/sau hipercifoza a coloanei;
- Scolioza “ascendenta” a oricarui segment al coloanei;
- Circulatie venoasa, Limfatica defectuoasa

Ce este analiza posturala?

Adoptarea unei posturi incorecte poate genera simptome precum dureri de spate, gat, ceafa, cap, umeri, coate, picioare, genunchi etc. De multe ori, cu toate ca persoana in cauza are un stil de viata activ si este sportiva, aceste dureri nu sunt combatute prin miscare.
Insa, este demonstrat faptul ca peste 70% din durerile mentionate mai sus nu au drept cauza initiala devieri ale coloanei verterbale. De multe ori, cauza este adoptarea unei posturi incorecte, manifestata prin pozitia corpului statica sau in mers dar si prin modul in care punem presiune pe talpa atunci cand mergem. De aceea, aici intervine analiza posturala. Aceasta este un test de posturologie computerizat care consta in studierea posturii corpului in pozitie statica si dinamica si identificarea principalelor deviatii.
Informatiile obtinute in urma acestei analize posturale pot permite specialistilor sa propuna o serie de solutii de readucere la normalitate a deviatiilor posturale si asimetriilor corporale.

In urma analizei efectuate cu POSTUROTEST, vei beneficia de o informatie functionala a activitatilor motorii, tinand cont si de activitatile tale cotidiene. Analiza este recomandata fiecarei categorii de pacienti: copii, adolescenti, adulti, seniori, sportivi.
Iti doresti o analiza posturala pentru a identifica devierile posturii tale si a descoperi solutiile terapeutice care sa iti faca viata mai usoara?
Te asteptam in cabinetul nostru din Brasov!

0751 155 855

Postura armonioasa pentru un corp sanatos!

Pentru a va programa la un consult, va rugam sa ne sunati, sau sa ne trimite-ti un mesaj direct pe whatsapp sau la adresa noastra de email!

Contact

Cabinet Analiza Posturala
Servicii oferite

Cu ajutorul solutiilor software de ultima generatie, vom studia in detaliu toate cauzele care provoaca simptome osteo-articulare si vom sti exact unde sa intervenim pentru tratarea eficienta a acestora.

Cabinet Analiza Posturala - Posturotest Brasov

Analiza posturala

Indiferent de cauzele care au dus la aparitia durerilor si a disconfortului tau, posturologia este solutia ta catre a avea o postura corecta. Tu cat de bine iti cunosti postura? ...

Detalii
Cabinet Analiza Posturala - Posturotest Brasov

Sustinatori plantari personalizati

Sustinatorii plantari sunt materiale de suport terapeutic realizate cu ajutorul computerului, personalizate pentru forma si dimensiunea talpilor picioarelor tale...

Detalii
Cabinet Analiza Posturala - Posturotest Brasov

Diagnosticare si Solutii

Orice deviatie posturala exista, noi o vom identifica prin intermediul software-ului POSTUROTEST si iti vom recomanda tratamentul medical adecvat remedierii acesteia...

Detalii

Testimoniale

Cabinet Analiza Posturala - Posturotest Brasov

Analiza Posturala si sustinatori plantari personalizati

Galerie Foto