Cabinet Analiza Posturala

Cabinet Analiza Posturala Brasov

O postura corecta inseamna un corp sanatos! Petreci multe ore pe scaun, in fata unui calculator? Folosesti telefonul mobil sau tableta in fiecare zi? Cu siguranta majoritatea oamenilor ar raspunde pozitiv la aceste intrebari. Astfel de activitati pot duce la scaderea tonusului muscular paravertebral (muschii spatelui) dar si al membrelor inferioare (picioarelor). Drept urmare, pot aparea dureri la nivelul acestor zone ale corpului dar si alte probleme medicale.

Posturotest - Analiza Posturala

Medicina Clinica moderna a dezvoltat o noua ramura, numita Posturologie. Cu ajutorul tehnologiilor de specialitate folosite, putem identifica orice deviere de la o postura normala a corpului tau. Astfel, vom gasi solutii terapeutice simple si neinvazive care sa duca la corectarea posturii tale. De aceea, iti recomandam cea mai eficienta metoda de a identifica toate devierile tale de la o postura normala: Analiza Posturala!

Detalii

Sustinatori plantari

Sustinatorii plantari sunt materiale de suport terapeutic realizate cu ajutorul computerului, personalizate pentru forma si dimensiunea talpilor picioarelor tale. Acestia se realizeaza pe baza examenului baropodometric static si dinamic, a examenului de scanare corporala integrala si a evaluarii posturale (videografice).
Alege protectia terapeutica a corpului tau!

Detalii
Cabinet Analiza Posturala - Posturotest Brasov
Ce este POSTUROTEST?

Conceptul POSTUROTEST este un produs de inalta calitate care consta intr-un aparat destinat efectuarii unei analize globale a posturii fiecarui pacient, cu ajutorul unui software performant. Aparatul permite efectuarea testului postural si proiectarea computerizata a sustinatorilor plantari posturali personalizati.
Cabinetul nostru face parte din reteaua de francize POSTUROTEST, in calitate de partener afiliat. In felul acesta, punem la dispozitie tuturor pacientilor care ne viziteaza posibilitatea realizarii unei analize posturale complete si furnizam sustinatori plantari personalizati in functie de cazul clinic al fiecarei persoane.
Conceptul „POSTUROTEST” este adus in premiera in Romania de catre societatea Tiron & Asirelli – Societate de Padologie si Posturologie SRL. Mai multe detalii poti citi pe: www.posturotest.ro.

Ce inseamna posturologia – analiza posturala

Dupa cum îi spune si numele, posturologia este stiinta medicala dedicata studiului posturii organismului uman.
Posturologia este o ramura a Medicinii Clinice, dezvoltata si utilizata in tarile moderne, implementata ulterior si in Romania. Preocuparea aceste discipline este sa permita observarea detaliata a posturii umane pentru a identifica principalele cauze care au provocat deviatii sau simptome osteo-articulare. Specialistii posturologi analizeaza toate aceste deviatii in cele mai mici detalii, cautand mereu solutii terapeutice eficiente care actioneaza asupra simptomelor (dureri de spate, genunchi sau picioare) si permit reechilibrarea corpului.
De aceea, scopul posturologiei este de a rezolva sau ameliora deviatiile sau patologiile prin metode neintruzive si eficiente.
In zilele noastre, mentinerea unei posturi corecte a devenit din ce in ce mai dificila. Datorita ambientului si conditiilor in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului de zi cu zi, organismul nostru se adapteaza. Un factor esential pentru aceasta adaptare este chiar forta gravitationala, pentru care oamenii au dezvoltat o structura speciala denumita „sistem tonic postural de stabilitate verticala”.
Acest sistem functioneaza involuntar si depinde de toate informatiile care sunt transmise organismului de la talpa piciorului (senzitive, dureroase, de presiune etc).

Ce este analiza posturala?

Adoptarea unei posturi incorecte poate genera simptome precum dureri de spate, gat, ceafa, cap, umeri, coate, picioare, genunchi etc. De multe ori, cu toate ca persoana in cauza are un stil de viata activ si este sportiva, aceste dureri nu sunt combatute prin miscare.
Insa, este demonstrat faptul ca peste 70% din durerile mentionate mai sus nu au drept cauza initiala devieri ale coloanei verterbale. De multe ori, cauza este adoptarea unei posturi incorecte, manifestata prin pozitia corpului statica sau in mers dar si prin modul in care punem presiune pe talpa atunci cand mergem. De aceea, aici intervine analiza posturala. Aceasta este un test de posturologie computerizat care consta in studierea posturii corpului in pozitie statica si dinamica si identificarea principalelor deviatii.
Informatiile obtinute in urma acestei analize posturale pot permite specialistilor sa propuna o serie de solutii de readucere la normalitate a deviatiilor posturale si asimetriilor corporale.

La ce ajuta sustinatorii plantari personalizati

Orice dezechilibru al muschilor care provoaca dureri osteo-articulare poate sa derive de la functionarea defectuoasa a anumitor zone ale talpii picioarelor. De aceea, posturologia a demonstrat ca durerile lombare, cervicale, ale genunchilor sau picioarelor pot fi ameliorate cu ajutorul unui tratament terapeutic neintruziv, destinat corectarii pozitiei talpii picioarelor.
Acest sistem de protectie terapeutic care poate fi usor acceptat de organism si poate readuce la normal transmiterea de informatii nervoase provenite de la talpa piciorului se numeste: sustinator plantar personalizat.
In urma testului de posturologie, pe baza informatiilor obtinute, se genereaza cu ajutorul computerului sustinatorii plantari personalizati, acestia fiind unici pentru fiecare pacient. Rolul acestora este de a contribui la corectia deviatiilor posturale ale fiecarui individ – adult sau copil. Acesti sustinatori se mai numesc si talonete si ei sunt flexibili, de dimensiuni reduse. Datorita acestor caracteristici, sustinatorii plantari pot fi introdusi in orice tip de incaltaminte inchisa sau deschisa, cu sau fara toc, asigurand confort purtatorului.
Toate modelele de sustinatori plantari personalizati sunt generate pe computer, in mod complet automatizat, eliminand posibilitatea aparitiei erorii umane. De aceea, rezultatul final este de la bun inceput adaptat formei talpii piciorului pacientului si poate fi purtat p perioada indelungata.
Corectia deviatiilor cu ajutorul sustinatorilor plantari personalizati se realizeaza prin amortizarea zonelor cu suprasarcina de la nivelul talpii piciorului. Astfel, presiunea exercitata de picior la sol este optimizata. În timp, dupa o perioada indelungata, creierul uman va percepe pozitia corectata cu ajutorul sustinatorilor ca fiind cea corecta si astfel se va intipari in memorie. Dupa aceasta etapa, in urma unui control de specialitate, pacientul poate renunta la purtarea sustinatorilor plantari. Pentru mai multe detalii si pentru a beneficia de efectele acestei metode terapeutice noninvazive, viziteaza pagina noastra de servicii dedicata sustinatorilor plantari personalizati.

Tehnologie de ultima generatie

Conceptul POSTUROTEST a fost adus in premiera in Romania de catre societatea Tiron & Assirelli – Societate de Podologie si Posturologie SRL. Cabinetul nostru face parte din reteaua de parteneri in regim de franciza a acestei societati, beneficiind de tehnologia si echipamentele originale POSTUROTEST.
Aceasta metoda de realizare a analizei posturale presupune utilizarea unei tehnologii computerizate de ultima generatie si a unui software performant, care permite efectuarea unei Analize Globale detaliate.
Software-ul POSTUROTEST are implicatii in trei ramuri esentiale ale posturologiei:
#1 Baropodometrie: analiza presiunilor plantare. Cu ajutorul unei platforme baropodometrice, software-ul POSTUROTEST permite analiza detaliata a mersului pacientului. În cadrul acestei analize se folosesc si branturi flexibile cu senzori, introduse in interiorul incaltamintei, pentru a analiza presiunile plantare.
De asemenea, programul permite folosirea unui scanner bipodalic sub sarcina pentru a suprapune imaginile presiunilor plantare cu cele ale picioarelor pacientului.
Toate aceste informatii sunt transmise in mod automat catre Centrul de Ortopedie de la Bologna, pentru productia sustinatorilor plantari dinamici personalizati.
#2. Stabilometrie: examenul echilibrului corporal. Evaluarea stabilometrica permite vizualizarea deplasarii centrului de greutate corporal si obtinerea unor date relevante referitoare la oscilatiile corpului.
Stabilometria permite si obtinerea unui feedback pentru reabilitarea simptomelor durerilor osteo-articulare ale pacientului.
#3 Analiza posturala cu ajutorul imaginilor. Cu ajutorul scanarilor digitale de inalta rezolutie si fotografiilor pacientului, software-ul POSTUROTEST permite pozitionarea punctelor de reper stabilite de protocolul postular global in raport cu postura actuala a pacientului.
Toate aceste informatii sunt utilizate atat pentru realizarea computerizata si producerea sustinatorilor plantari personalizati, cat si pentru elaborarea unei serii de propuneri pentru corectarea posturii pacientului, precum, de exemplu, exercitii de reprogramare posturala.

Indicatii si sfaturi

Postura fiecaruia dintre noi spune multe despre sanatatea muschilor si a oaselor. Daca avem soldul dezechilibrat, spatele curbat, capul aplecat in fata si ne-am obisnuit cu o astfel de postura, este posibil sa apara durerile si problemele osteo-articulare.
Daca ne ducem viata linistiti, avand o postura incorecta, acest lucru poate fi periculos pentru sanatate. În afara durerilor, pot aparea si oboseala cronica, atrofie musculara, probleme digestive, dureri de cap si migrene, probleme nervoase, probleme in respiratie si multe altele. De aceea, am pregatit o serie de sfaturi care te pot ajuta sa adopti o postura corecta.
Alinierea corpului
Inainte de a lua orice masura pentru remedierea posturii incorecte, recomandam sa iti faci o analiza posturala. Aceasta poate sa iti identifice cauzele abaterilor posturale si vei afla exact ce trebuie sa corectezi din postura ta.
Alinierea corpului trebuie efectuata in mod constient si constant, pentru a crea o obisnuinta. Alinierea corpului nu inseamna doar adoptarea unei pozitii a spatelui drept, pe forma peretelui. Aceasta inseamna si echilibrarea musculara, prin intinderea muschilor supra-dezvoltati si lucrarea celor sub-dezvoltati prin exercitii fizice. Pentru a identifica grupele de muschi care necesita corectie si echilibrare, analiza posturala este solutia potrivita.
Exersarea pozitiei corecte
Privind in oglinda, poti crea o obisnuinta din alinerea corpului tau. O simpla privire din profil iti va arata care sunt greselile tale de aliniere. Cel mai simplu este sa observi aceste anomalii daca porti haine mulate pentru a vedea fiecare curbura a corpului. Este necesar sa iti indrepti spatele si picioarele, insa in mod natural, nu fortat.
Pozitia corecta consta in:
- Spatele drept
- Barbia paralela cu soldul
- Relaxarea incheieturilor
- Alinierea punctelor principale de reper (umeri, solduri si talpi).
In cazul in care adoptarea pozitiei corecte este incomoda si simti durere, este necesar sa consulti un medic specialist.
Exersarea pozitiei de drepti poate fi facuta si cu spatele la o scurta distanta de perete, cu picioarele usor departate si mainile pe langa corp. Se poate exersa mentinerea acestei pozitii, in 3-4 serii repetate de cate 10 secunde in fiecare zi.
Alte indicatii pentru o postura corecta
Pentru a avea o postura corecta, este necesar sa te concentrezi in fiecare zi pe principiile mentionate mai sus, pentru a crea o obisnuinta din adoptarea unei posturi corecte. De asemenea, cresterea in greutate poate fi o cauza pentru slabirea muschilor si adoptarea unei posturi incorecte.
O postura incorecta este cauzata si de petrecerea unui timp indelungat, fara pauze, pe scaun in fata unui calculator. Astfel, se slabesc muschii si se provoaca tensiune care duce la dureri osteo-articulare.
In timpul somnului, recomandam sa eviti sa folosesti mai mult de o singura perna, care sa fie suficient de inalta pentru a mentine normala curba cervicala. Salteaua trebuie sa fie rigida, nu foarte moale.
In concluzie, pentru a avea o postura corecta, este nevoie de concentrare si atentie in fiecare zi. Nu este imposibil, insa poate fi o provocare.
Te asteptam in cabinetul nostru din Brasov, pentru a efectua o analiza posturala cu POSTUROTEST si a afla solutiile care ti se potrivesc.

De-a lungul timpului, in baza examinarii rezultatelor analizelor statice si dinamice ale pacientilor, am proiectat numerosi sustinatori plantari personalizati cu ajutorul computerului. Acestia sunt flexibili, de dimensiuni reduse si contribuie la imbunatatirea semnificativa a posturii clientilor, indiferent de varsta.
Iata o galerie foto cu o serie de scanari ale pacientilor nostri:

Echipa noastra

Cabinet Analiza Posturala - Posturotest Brasov

Cabinet de Analiza Posturala Brasov
Sustinatori plantari personalizati (talonete)

Testimoniale

Cabinet Analiza Posturala - Posturotest Brasov

Analiza Posturala si sustinatori plantari personalizati

Galerie Foto